3D учебна видео игра "Открий думите" (проект ИКТвНОС)

Добре дошли в страницата на екпериментална 3D учебна видео игра "Открий думите", създадена по проект ИКТвНОС.

Целта на играта е да се намерят всички скрити думи в решетката от букви. Думите са на историческа тематика и вдясно от решетката се намират подсказки. Речника с думи, както и подсказките за тях могат да бъдат променяни в XML документа, описващ лабиринта.
Играта е разположена в стаята на Иван Асен II от лабиринта. За да се достигне до там, първо трябва да бъдат изпълнени игрите в предишните стаи. Когато достигне до нея, играчът трябва да кликне върху някоя от зелените плочки, за да започне играта. След натискане на някоя от зелените плочки, всички букви върху решетката ще бъдат заредени, дясно от решетката ще се появят подсказките и ще бъде изпълнен звуков сигнал, обозначаващ началото на играта.
Когато иска да избере дума, играчът последователно избира нейните букви, кликайки върху зелени плочките. Когато плочка бъде маркирана, тя се оцветява в червено. Могат да бъдат маркирани букви само в посоките надолу и надясно. Може да бъде размаркирана единствено последно маркираната буква. След като думата е маркирана правилно, т.е последователно биват посочени нейните букви, плочките се оцветяват в тъмно-синьо и се чува звуков сигнал за успех. Целта на играта е да се намерят всички думи, които са заредени в решетката. При цялостен успех се изпълнява различен звуков сигнал. Точките на играча се отброяват в горния десен ъгъл на екрана.

Екранна снимка от играта

Играта може да се играе локално - за целта свалете ZIP архив с десктоп версия на играта оттук. Разархирайте го и стартирайте изпълнимия файл в основната папка.
Приятна игра и успех!

Към списъка с игри